Alapismeretek

iDevice ikon A fejezet célja

Alapfogalmak megismerése, munka – és balesetvédelmi ismeretek elsajátítása.

Alapismereteket alkalmaz:

-                 Ismeri és alkalmazza a munka-, tűz-, baleset- és környezetvédelmi szabályokat

-                 Ismeri a szakmai alapfogalmakat

-                 Ismeri és alkalmazza a HACCP-rendszer vonatkozó részeit és a higiéniai alapszabályokat

-                 Ismeri a munkája során használatos eszközöket, tisztítószereket, gépeket

-                 Ismeri és alkalmazza a takarítási formák elemeit, a helyiségen belüli takarítás sorrendjét

-                 Egyéb elektronikai berendezéseket ismer, kezel

-                 Ismeri és alkalmazza a szálláshely sztenderdjeit


iDevice ikon A fejezet követelményei
A hallgatók részéről kellő alapismeretek elsajátítása, megfelelő jártasság megszerzése.

iDevice ikon A fejezet során elsajátítandó kompetenciák, ismeretek és készségek

A kompetenciához szükséges szakmai ismeretek a típus megjelölésével:

- Munkavédelem, munkabiztonság, egészség- és tűzvédelmi szabályok vonatkozó részei, veszélyforrások, kockázatok

- Munkabiztonsági előírások

- A szálláshely épületbiztonsági rendszerei

- Gépi berendezések kezelésének munkavédelmi előírásai

- Egyéb elektronikai berendezések kezelése

- Egyéni védőeszközök használata

- Elsősegélynyújtási alapismeretek, foglalkozási ártalmak, betegségek

- Környezetvédelem, hulladékok, veszélyes anyagok kezelése

- Energiatakarékossági, hulladékhasznosítási intézkedések, a szelektív hulladékgyűjtés módjai

Elsajátítás szintje: önálló alkalmazás

Készség: mozgáskoordináció, kézügyesség, fizikai állóképesség