Alapismeretek
Alapfogalmak megismerése, munka – és balesetvédelmi ismeretek
elsajátítása.
Alapismereteket alkalmaz:
-
Ismeri és alkalmazza a
munka-, tűz-, baleset- és környezetvédelmi szabályokat
-
Ismeri a szakmai
alapfogalmakat
-
Ismeri és alkalmazza a
HACCP-rendszer vonatkozó részeit és a higiéniai alapszabályokat
-
Ismeri a munkája során
használatos eszközöket, tisztítószereket, gépeket
-
Ismeri és alkalmazza a
takarítási formák elemeit, a helyiségen belüli takarítás sorrendjét
-
Egyéb elektronikai
berendezéseket ismer, kezel
-
Ismeri és alkalmazza a
szálláshely sztenderdjeit
A kompetenciához szükséges szakmai
ismeretek a típus megjelölésével:
-
Munkavédelem,
munkabiztonság, egészség- és tűzvédelmi szabályok vonatkozó részei,
veszélyforrások, kockázatok
-
Munkabiztonsági
előírások
-
A
szálláshely épületbiztonsági rendszerei
-
Gépi
berendezések kezelésének munkavédelmi előírásai
-
Egyéb
elektronikai berendezések kezelése
-
Egyéni
védőeszközök használata
-
Elsősegélynyújtási
alapismeretek, foglalkozási ártalmak, betegségek
-
Környezetvédelem,
hulladékok, veszélyes anyagok kezelése
-
Energiatakarékossági,
hulladékhasznosítási intézkedések, a szelektív hulladékgyűjtés módjai
Elsajátítás szintje: önálló alkalmazás