A fejezet követelményei

iDevice ikon

Megismertetni a résztvevőkkel a munkafázisokat, a szakmai specialitásokat.

Alapismereteket alkalmaz:

-          Ismeri és alkalmazza a munka-, tűz-, baleset- és környezetvédelmi szabályokat

-          Ismeri a szakmai alapfogalmakat

-          Ismeri és alkalmazza a HACCP-rendszer vonatkozó részeit és a higiéniai alapszabályokat

-          Ismeri a munkája során használatos eszközöket, tisztítószereket, gépeket

-          Ismeri és alkalmazza a takarítási formák elemeit, a helyiségen belüli takarítás sorrendjét

-          Egyéb elektronikai berendezéseket ismer, kezel

-          Ismeri és alkalmazza a szálláshely sztenderdjeit

Előkészül a napi munkájához:

-          Kapcsolatot tart a többi részleggel

-          Tájékozódik a szobák, helyiségek takarítási igényéről

-          Tájékozódik a munkájához szükséges anyagok és eszközök meglétéről

-          Összeállítja a munkavégzéshez szükséges anyagokat, eszközöket

Ellenőrzi a szobát, előkészül a takarításhoz:

-          Meggyőződik arról, hogy munkájával nem zavarja a vendéget

-          Kezeli a talált tárgyakat

-          Ellenőrzi és jelzi keletkezett károkat, hiányokat, a minibárban történt fogyasztást

-          Ellenőrzi a berendezések működőképességét, jelzi a hibákat

-          Szellőztet

-          Eltávolítja a szemetet, a szoba tartozékát nem képező dolgokat

-          Eltávolítja a használt textíliákat

-          Meglocsolja, ápolja a növényeket

-          Pókhálóz

Takarítja a szoba szabadtéri részét:

-          Letakarítja a szabadtéri bútorokat

-          Felsöpör/porszívózik

-          Felmos

-          Letörli az ablak, ill. erkélyajtó párkányát