A fejezet követelményei
Megismertetni
a résztvevőkkel a munkafázisokat, a szakmai specialitásokat.
Alapismereteket alkalmaz:
-
Ismeri és
alkalmazza a munka-, tűz-, baleset- és környezetvédelmi szabályokat
-
Ismeri a
szakmai alapfogalmakat
-
Ismeri és
alkalmazza a HACCP-rendszer vonatkozó részeit és a higiéniai alapszabályokat
-
Ismeri a
munkája során használatos eszközöket, tisztítószereket, gépeket
-
Ismeri és
alkalmazza a takarítási formák elemeit, a helyiségen belüli takarítás sorrendjét
-
Egyéb
elektronikai berendezéseket ismer, kezel
-
Ismeri és
alkalmazza a szálláshely sztenderdjeit
Előkészül a napi munkájához:
-
Kapcsolatot
tart a többi részleggel
-
Tájékozódik
a szobák, helyiségek takarítási igényéről
-
Tájékozódik
a munkájához szükséges anyagok és eszközök meglétéről
-
Összeállítja
a munkavégzéshez szükséges anyagokat, eszközöket
Ellenőrzi a szobát, előkészül
a takarításhoz:
-
Meggyőződik
arról, hogy munkájával nem zavarja a vendéget
-
Kezeli a
talált tárgyakat
-
Ellenőrzi és
jelzi keletkezett károkat, hiányokat, a minibárban történt fogyasztást
-
Ellenőrzi a
berendezések működőképességét, jelzi a hibákat
-
Szellőztet
-
Eltávolítja
a szemetet, a szoba tartozékát nem képező dolgokat
-
Eltávolítja
a használt textíliákat
-
Meglocsolja,
ápolja a növényeket
-
Pókhálóz
Takarítja a szoba szabadtéri
részét:
-
Letakarítja
a szabadtéri bútorokat
-
Felsöpör/porszívózik
-
Felmos
-
Letörli az
ablak, ill. erkélyajtó párkányát